Wablieft? Vlaams rusthuis kost 1600 EUR per maand?

Een verblijf in een Vlaams rusthuis kost gemiddeld ongeveer 1.600 euro per maand, of 53 euro per dag.

Dat concluderen de Socialistische Mutualiteiten na een analyse van de facturen van haar leden uit 2014, meldt de VRT-nieuwsredactie. De gemiddelde dagprijs omvat het verblijf, maaltijden, kosten voor verzorging en vaste supplementen zoals medicatie en kappersbezoek.
Wie erop rekent om later zijn oude dag te slijten in een rusthuis mag al fors beginnen sparen. In totaal betalen Belgen gemiddeld 1.487 euro per maand voor een rusthuisverblijf. Voor Vlamingen loopt dat gemiddelde bedrag zelfs op tot 1.595 euro per maand. Dat blijkt uit de rusthuis barometer van de Socialistische Mutualiteiten.
De gemiddelde, maandelijkse totaalprijs voor een rusthuis verblijf omvat niet alleen de vaste dagprijzen. Daarin zitten ook de maaltijden, kosten voor verzorging en vaste supplementen voor pakweg geneesmiddelen of een kappersbeurt. In Antwerpen loopt dat bedrag per maand gemiddeld (alle rusthuis types samengenomen) op tot een forse 1.725 euro. Ook in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen betaal je ruim 1.600 euro. Limburg en vooral West-Vlaanderen zijn in het noordelijke landsgedeelte het goedkoopst, maar dan betaal je nog meer dan 1.500 euro per maand.
In Wallonië liggen de prijzen steevast onder de 1.400 euro. In Henegouwen kom je er al met gemiddeld 1.252 per maand. Brussel hangt wat tussen Vlaanderen en Wallonië in met een gemiddelde maandprijs van 1.498 euro.

Overweeg een woningaanpassing om langer thuis te blijven wonen. Blijf Actief helpt je bij alle papier werk en ontzorgt je volledig. Bekijk onze werkwijze en laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten. Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer info.

Blijf Actief

Onze naam is onze missie

Jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort behouden of terugwinnen via woningaanpassingen, hulpmiddelen en plus services van A tot Z.
blijfactiefteam